Ingrediënten (2 personen)
- 5 kriekaardappeltjes, gewassen en in frietjes teentjes
- Een scheutje olijfolie
- Zwarte peper
- Snufje zout
- 200 g kippenstukjes (eventueel vegetarische slager)
- 400 ml groentebouillon (150 ml indien vegetarische kippenstukjes)
- 1 bloemkool in roosjes
- 1 ui, in blokjes
- 2 wortels, geschild en in schijfjes
- 1 blaadjes laurier
- 250 g champignons, in partjes
- Scheutje rijstmelk of ongezoete amandelmelk
- Sap van 1/2 citroen
- Snufje nootmuskaat
Voor de afwerking
- Sla naar keuze (bijvoorbeeld rucola)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C.
Schik de frietjes van krielaardappel op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed door elkaar en vak gedurende 25 minuten in de oven. Schep de frietjes regelmatig om.
Pocheer intussen de kippenhaasjes gedurende 6 minuten in de bouillon. Schep de kippenhaasjes uit de bouillon en houd 150 ml bouillon bij. Houd de kippenhaasjes afgedekt warm tot verder gebruik.
Tip: Indien je vegetarische kippenstukjes gebruikt kan je deze stap overslagen en hou je enkel 150 ml groentebouillon aan de kant.
Stoom (of kook) de bloemkoolroosjes goed gaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Roerbak de ui, wortel en laurier tot de wortel net niet beetgaar is. Voeg de champignons toe en roerbak een paar minuten. Kruid naar smaak met peper en zout.
Mix de bloemkoolroosjes in een blender samen met de plantaardige melk en 150 ml van de bouillon. Kruid naar smaak met een scheutje citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
Verwijder het laurierblad uit de groenten en meng er de kippenstukjes en bloemkoolsaus onder.
Serveer samen met de ovenfrietjes en salade.