December: seizoensgebonden koken met de (knol)raap. De knolraap of kortweg raap is één van de (onterecht) vergeten groenten die zeker en vast een plaatsje op jouw bord verdienen. Ze bevatten bijzonder weinig calorieën en zitten toch boordevol vitaminen, mineralen en vezels!
Verse (knol)rapen met zoete aardappel en kikkererwten
Ingrediënten (2 personen)
- 2 teentjes look
- 1 ui
- 4 rapen
- 2 zoete aardappels
- 1 blik kikkererwten
- 1 bussel platte peterselie
- 1 kleine rode peper
- Sap van 1 limoen
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. oregano
- Snuifje zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
Bak de ui samen met de look glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de rapen, zoete aardappel en rode peper toe samen met 3 eetlepels water. Laat het geheel 20 à 25 minuutjes stoven op een zacht vuurtje.
Roer regelmatig om een voeg indien nodig nog wat water toe. Voeg de kikkererwten, paprikapoeder, oregano en zout toe en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg ten slotte nog wat limoensap toe en werk af met verse peterselie.