ngrediënten (2 personen)
- 100 g (gedroogde) quinoa
- 250 g spinazie
- 200 g kersttomaten (in partjes)
- 10 zongedroogde tomaatjes (gehalveerd)
- 1 avocado (in blokjes)
- 3 el walnoten (in grove stukken gehakt)
- 20 groene olijven (gehalveerd)
- Amandelschilfers (afwerking)
- 1 bussel koriander
- 1 bussel verse munt
- Peper en zout
Bereidingswijze
Spoel de quinoa af onder stromend water. Quinoa bevat namelijk van nature saponine. Deze stof kan een bittere /zeepachtige smaak geven. Door deze te spoelen was je dit laagje weg. Kook deze volgens enkele minuten zoals aangegeven op de verpakking.
Wanneer de quinoa gaar is spoel je deze af en voeg je de spinazie toe. Door de warmte van de quinoa zal deze voor een groot deel wegsmelten (ps: eet je graag meer spinazie? gebruik dan gerust wat meer). Voeg vervolgen de zongedroogde en kerstomaten, avocado, olijven, koriander en munt toe. Meng goed om en kruid af met peper en zout. Werk de lauw-warme salade vervolgens af met walnoten en amandelschilfers.
Deze salade is niet alleen overheerlijk als avondmaal, maar ook ideaal om te mee te nemen als lunch! Ik maak bewust een grotere portie zodat ik de overschot kan gebruiken als lunch!