Ingrediënten (2 personen)
- 1 grote of 2 kleine courgette
- 200 g buffelmozzarellabolletjes
- 10 rode kerstomaten
- 10 gele kerstomaten
- 1 rijpe avocado
- citroensap
- 1 teentje look
- Een handje (geroosterde) pijnboompitjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Snijd de uiteindes van de courgette en maak er vervolgens dunne sliertjes met een spiraalsnijder. Laat de sliertjes uitlekken op keukenpapier en maak ondertussen de avocadosaus.
- Pureer de avocado samen met een teentje look, citroensap, peper en zout met de staafmixer tot een gladde saus.
- Stoof de courgetti en de gehalveerde kerstomaatjes kort aan in een grote pan met 1 eetlepel olijfolie.
- Haal van het vuur en meng er de avocadosaus onder.
- Leg het mengsel op een bord en werk tot slot af met mozzarellabolletjes en pijnboompitjes.