Ingrediënten (1 persoon)
- 100 gram ontbijtspek
- 2 eitjes
- 1 grote tomaat
- 1/2de komkommer
- 2 zadencracker van Okono
- Optioneel: 1/2de avocado
- Peper en zout
Instructies:
- Bak het ontbijtspek tot het knapperig is.
- Terwijl het spek bakt, was en snijd je de tomaat(en) en komkommer. Schik deze op een bord.
- Haal het gebakken ontbijtspek uit de pan en laat het uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Bak in dezelfde pan de eieren en kruid ze met peper en zout.
- Leg het gebakken spek en de eieren op het bord met de groenten.
- Voeg naar wens de optionele avocado toe.
- Voeg voor extra crunch 2 zadencrackers toe. Ik raad de zadencrackers van Okono aan, een mix die je zelf nog moet afbakken. Als je liever kant-en-klare crackers hebt, kun je deze bijvoorbeeld vinden op de notenshop, zie hier.
- Smakelijk eten!
Dit ontbijt bevat weinig koolhydraten en zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, wat resulteert in langdurige verzadiging, meer energie gedurende de dag en minder trek in zoetigheid. Dit recept is geschikt voor de eerste fase van het RainPharma Balance Program.