Ingrediënten (1 persoon)
- 150 gram kabelajuw
- 1 ei
- 8 verse witte asperges (250 gram)
- Nootmuskaat
- Ongezoete sojamelk
- Citroensap
- 1 eetlepel azijn
- Enkele blaadjes jonge spinazie en waterkers
- Peper en zout
Instructies:
- Schil de asperges. Snij 2 asperges in stukjes, leg ze in een pot en laat garen op een zacht vuur met wat sojamelk (tot de asperges ondergedompeld zijn).
Giet de overtollige sojamelk weg, kruid met wat nootmuskaat, peper en zout en mix tot een gladde crème. - Gaar de andere 6 asperges beetgaar in de stomer of in een pot met water.
- Breng voldoende water tot net onder het kookpunt, doe wat azijn in het water. Breek het ei en breng het in een draaiende beweging in de pot met water of zorg dat het water ronddraait. Laat twee minuten garen. Haal het ei voorzichtig uit de pot met water en snij het eiwit tot een ronde vorm (als je dit te moeilijk vindt kan je ook een zachtgekookt eitje gebruiken).
- Stoom of bak de kabeljauw op een zacht vuur. Gaar tot deze glazig is vanbinnen.
- Kruid de kabeljauw met wat peper, zout en citroensap.
- Werk het bord eventueel af met jonge spinazie en waterkers.
Dit recept is geschikt voor de eerste fase van het RainPharma Balance Program.