Ingrediënten
Voor de bodem:
- 800 gram geraspte bloemkool
- 2 eieren
- 1 el oregano of Italiaanse kruiden
- 100g geraspte kaas
Topping
- 6 el tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- Enkele champignons
- 1/2de paprika
- 1/2de rode ui
- 1 handje olijven
Liever een andere topping? No problemo, je kan gerust helemaal zelf je topping bepalen.
Bereidingswijze
Doe de bloemkoolrasp in een kom en verhit 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Doe in een schone keukenhanddoek en knijp het vocht eruit.
Meng met het ei, geraspte kaas italiaanse kruiden en breng op smaak met wat peper en zout.
Leg een bakpapiertje op een ovenplaat en vorm een ronde plakvan het bloemkoolmengsel. Bak 20 minuten op 175 graden in de oven.
Beleg dan met de tomatensaus, rode ui, paprika en mozzarella. Bak nog 15 minuten af.
Smakelijk!