Ingrediënten voor 20 stuks:
Voor het beslag:
– 250g havermout
– 450ml ongezoete amandelmelk
– 3 eieren
– 3 tl bakpoeder
– Vanillemerg van 1 vanillestokje of 4 druppels vanille extract
Topping:
– Fruit naar keuze
– Honing
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een kom en mix tot een glad geheel. Verhit het wafelijzer en voeg eventueel kokosvet toe (ik heb dit zelf niet nodig gehad). Giet het beslag in het wafelijzer (tip: gebruik hiervoor een ijsschep, zo heb je elke keer dezelfde wafeltjes en kan je +/- 20 stuks bakken). Bak de wafeltjes een paar minuten af, hoe langer je ze bakt hoe krokanter ze zullen zijn. Serveer de wafeltjes met fruit zoals (diepvries) bessen en een eetlepel honing of een andere siroop. Je kan de havermoutwafeltjes makkelijk warm houden in een oven van 100°c.
Benieuwd naar de calorieën? 1 wafeltje bevat slechts 48 kcal. Ideaal als tussendoortje (2-3 stuks) of als ontbijt (4-5 stuks). Let wel op dat je niet te veel honing gebruikt, want 1 eetlepel honing bevat al snel 64 kcal! Wil je toch een zoete smaak, maar met minder calorieën? Voeg dan wat stevia of tagatose aan het beslag toe alvorens de wafeltjes te bakken.
Smakelijk!