Bereidingswijze:
Snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoenblokjes voor een minuut of 20-30 in ruim water, totdat de stukjes zacht worden en een beetje uit elkaar lijken te vallen. Verwarm je oven voor op 180 graden.
Giet de pompoen af en doe de blokjes in een blender. Blend tot het een puree is geworden.
Doe het meel, de honing, cacao en bakpoeder in een beslagkom en roer eventjes door zodat alles goed verdeeld is. Om te voorkomen dat de cacao gaat klonteren, kun je het door een zeef strooien. Voeg ook alvast een snuf kaneel of speculaaskruiden toe.
Schep nu de pomoenpuree door de droge ingrediënten. Meng tot een glad geheel. Proef het beslag tussendoor als je het niet zoet genoeg vindt kan je eventueel extra honing of zoetmiddel gebruiken.
Schep het beslag in een ingevette brownievorm, strijk een beetje glad en bestrooi met kaneel of speculaaskruiden.
Zet de brownies voor 30 minuten in de oven en doe daarna de welbekende satéprikkertest. Komt de prikker droog uit de brownie? Dan mag je hem uit de oven halen! Laat vervolgen volledig afkoelen, anders zakt de brownie misschien in.
Info: Per portie bevat deze brownie 144 kcal
Smakelijk!