Ingrediënten:
- 250 g havervlokken
- 30 g pompoenpitten
- 30 g zonnebloempitten
- 50 g gemengde noten
- 3 el kokosolie
- 2 el honing
- 1 eiwit
- Snufje zout
- Kaneel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°c. Meng de havervlokken, noten en pitten in een grote kom. Smelt het kokosvet enkele seconde in de microgolfoven tot deze vloeibaar is en vermeng samen met de honing, kaneel en een snufje zout. Roer het mengsel door de droge ingrediënten en schep goed door elkaar.
En dan nu het geheime ingrediënten voor “crunchy” granola: klop één eiwit goed stijf en schep het door de granola.
Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 30-40 minuten. Als de granola te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur. Bak de granola, zonder om te scheppen, tot deze mooi bruin en knapperig is.
Haal de granola uit te oven en laat volledig afkoelen.
In een goed afgesloten weckpot of blik blijft de granola zeker twee weken houdbaar en lekker.
Heerlijk als ontbijt samen met wat yoghurt en fruit!