Ingrediënten (2 personen)
- 1 spaghettipompoen
- 2 teentjes look
- 500 g boschampignons
- Een handje walnoten
- Olijfolie
- Peper en zout
- Peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de pompoen in de lengte in 2 en verwijder de pitjes. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ongeveer 40 min. op 180 °C in de voorverwarmde oven.
- Bak ondertussen in een pan de look aan met een eetlepel olijfolie op een zacht vuurtje.
- Voeg na +/- 5 min. de boschampignons toe.
- Laat het geheel een paar min. stoven en breng op smaak met peper, zout en werk ten slotte af met walnoten en peterselie.
- Haal de pompoen na 40 min. uit de oven en maak het vruchtvlees met een vork los en je zal zien: het valt in sliertjes. Nu kan je het makkelijk verder verwerken als spaghetti. De spaghettislierten kan je toevoegen aan het champignonmengsel.
- Vul de uitgeholde pompoen met het mengsel en werk eventueel nog af met extra peterselie.
Smakelijk!